Kõrvitsa-ebaküdooniakokteil

300 g puhastatud kõrvitsat
50 g purustatud ebaküdooniaid või ebaküdooniapüreed
200 ml vett
80 g suhkrut (kui kasutad jääd)

300 ml Põltsamaa õunamahla
500 ml Purustatud jääd või 300 ml jogurtijäätist


Haki kõrvits väikesteks tükkideks ja pane koos suhkru ja veega keema.
Lisa ebaküdoonia.
Lase kõrvitsamassil pisut jahtuda.
Tõsta kõrvitsa segu blendrisse, lisa õunamahl, jääkuubikud ja sega kuni tekib kergelt vahune kokteil.
Soovikorral võib jääkuubikute asemel lisada jäätist. Kui kasutad jäätist, siis ei ole vaja kõrvitsapüreele suhkrut lisada!

Serveeri kokteili seest tühjaks õõnestatud kõrvitsast, koos jääkuubikutega.

Kokteili on kokku 1,3 liitrit, 4-10 joojale.