SELLE SUVE
PARIM JAHUTAJA

Põltsamaa Suvesupp

PÕLTSAMAA SUVESUPP

Traditsiooniline külm ja jahutav suvesupp valmib imelihtsalt: lisa Põltsamaa Suvesupile keefir, sega ja ongi valmis.
Kellel aga tahtmist oma suvist menüüd mitmekesistada, siis siit leiate 4 uut retsepti, kuidas Põltsamaa Suvesupist maitsvaid ja kergeid roogasid valmistada.

Põltsamaa Suvesupi pokaalisalat

Põltsamaa Suvesupist valminud kihiline salat on kerge, elegantne ja imelihtsalt valmiv piduroog, mis on ehteks igale suvisele koosviibimisele. Põltsamaa Suvesupp, hapukoor, muna, heeringas ja värske kartul.

23 cl pokaal – 10 pokaali jaoks läheb vaja:
o 1 purk Põltsamaa Suvesuppi,
o 500g 20% hapukoort,
o 2 keskmise suurusega värsket kartulit,
o 2 muna,
o 120g heeringat.
o Kaunistuseks maitserohelist.

Valmistamine: Keeda munad ja kartulid ning lase jahtuda. Lõika suupärasteks tükkideks heeringas, kartulid ja munad. Lao kõik koostisosad kihiti pokaali: kõige alla Põltsamaa Suvesupp, seejärel muna, hapukoor, heeringas, kartulid ja taas hapukoor. Kihte võib panna nii palju kui pokaal mahutab. Kõige peale lisa kaunistuseks maitserohelist.

Põltsamaa Suvesupi korvikesed

Täidetud korvikesed sobivad ideaalselt nii suvisele piknikule kui ka aasta ringi peolaudade kaunistamiseks. Suvesupi korvikestega saab tähistada nii jaanipäeva, sünnipäeva kui ka Vabariigi aastapäeva.

1 paki rukkileiva korvikeste täitmiseks läheb vaja:
o 260g Põltsamaa Suvesuppi,
o 1 pakk hapukooremaitselisi kuivatatud rukkileiva korvikesi
o 100g valget sibulat,
o 3tk keedumuna,
o 100g Felixi klassikalist majoneesi;
o 100g vürtskilufileed,
o kaunistuseks maitserohelist

Valmistamine: Sega kokku Põltsamaa Suvesupp, hakitud sibul, munad ja majonees. Pane täidis rukkileiva korvikestesse, lisa rullikeeratud kilufilee ning puista peale hakitud muna. Parima maitsekombinatsiooni annavad hapukooremaitselised korvikesed, aga kasutada saab ka teisi. Kaunistuseks maitserohelist.

Põltsamaa Suvesupp kanafilee, jogurti ja gaseeritud veega

Selle suve parimat jahutajat, külma Põltsamaa Suvesuppi, saab valmistada ka väga eriliselt. Selleks kasuta keefiri asemel jogurtit ja gaseeritud vett ning lisa kanafileed, marineeritud kurki, muna ja sellerit. Ainulaadne ja põnev supp valmib kiiresti ja maitseb imehea.

8 portsjoni jaoks läheb vaja:
o 1 purk Põltsamaa Suvesuppi,
o 100g varssellerit,
o 2 keskmise suurusega Põltsamaa Perekurki,
o 200g praetud kanafileed (vähese soola ja pipraga),
o 2 keedetud muna.
o 250g Kreeka jogurtit
o 100g gaseeritud vett
o Maitserohelist

Valmistamine: Keeda munad ning lase jahtuda. Tükelda kanafilee ning prae vähese soola ja pipraga. Lõika varsseller suupärasteks viiludeks ning Põltsamaa Perekurk kuupideks. Vala kaussi Põltsamaa Suvesupp. Lisa juurde viilutatud varsseller, tükeldatud kurk, praetud kanafilee, tükeldatud muna. Sega mass ühtlaseks. Vala peale Kreeka jogurt ja gaseeritud vesi. Sega veelkord valminud segu läbi. Kõige peale lisa kaunistuseks maitserohelist.

Põltsamaa Suvesupi salat lõhega

Kerge ja värske salat ilma piimatoodeteta. Mina segan suvesupi hulka muna , värsket kurki , soola heeringat või löhet, värsket tilli ja paprikat.

8 portsjoni jaoks läheb vaja:
o 1 purk Põltsamaa Suvesuppi,
o 140g lõhefileed,
o 100g värsket paprikat,
o 4 väikest värsket kurki,
o 2 muna
o Kaunistuseks värsket tilli ja muud maitserohelist

Valmistamine: Tükelda paprika ja kurk. Sega kokku Põltsamaa Suvesupp, tükeldatud paprika ja muna. Aseta segu taldrikule, lisa juurde kurgiviilud ja lõhefilee. Kaunista salat maitserohelisega.

Tegevused sotsiaalmeedias

Back to top