Retseptid

    Ahjuroog Felixi Bolognese kastme ja pastaga

    599 900 Felix
    VAJA LÄHEB
    1 purk Felixi Bolognese kastet
    300 g veise- ja seahakkliha
    400  g pastat (nt.rigatoni)
    200 g kirsstomateid
    150 g mozzarella’t
    50 g parmesani
    5 õhukest toorsuitsupeekoni viilu
    Peotäis basiilikulehti
    veidi oliiviõlisoola, pipart
    TEE NII
    Keeda pasta vastavalt pakendi juhistele soolaga maitsestatud rohkes vees al dente valmidusastmeni ja kurna sõelal. Pruunista pannil väheses õlis kiirelt hakkliha ja maitsesta kergelt soola-pipraga. Lisa pannile kaste ja kuumuta segades minutikese jooksul. Riivi  100 g mozzarella’t ja pool parmesani kogusest ning pese ja poolita kirsstomatid. Sega kokku pasta, kaste, riivitud juust ja tomatid ning rebi sekka peotäis basiilikulehti ning vala kogu kupatus kergelt õliga määritud ahjuvormi. Suska pastasegu sisse poolitatud peekoniviilud ja järele jäänud ning tükkideks rebitud mozzarella. Riivi järele jäänud parmesan ja puista vormile. Kata küpsetusvorm fooliumiga ning küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit. Eemalda foolium ja küpseta veel 10-15 minutit, kuni toit on jumekamaks muutunud. Puista toidule värskeid basiilikulehti ja serveeri.