Ahjuroog Felixi Bolognese kastme ja pastaga
https://www.felix.ee/wp-content/uploads/Ahjuroog-Felixi-Bolognese-kastme-ja-pastaga.jpg
599
900
Felix
Felix
https://www.felix.ee/wp-content/uploads/Ahjuroog-Felixi-Bolognese-kastme-ja-pastaga.jpg
VAJA LÄHEB
1 purk Felixi Bolognese kastet
300 g veise- ja seahakkliha
400 g pastat (nt.rigatoni)
200 g kirsstomateid
150 g mozzarella’t
50 g parmesani
5 õhukest toorsuitsupeekoni viilu
Peotäis basiilikulehti
veidi oliiviõlisoola, pipart

TEE NII
Keeda pasta vastavalt pakendi juhistele soolaga maitsestatud rohkes vees al dente valmidusastmeni ja kurna sõelal. Pruunista pannil väheses õlis kiirelt hakkliha ja maitsesta kergelt soola-pipraga. Lisa pannile kaste ja kuumuta segades minutikese jooksul. Riivi 100 g mozzarella’t ja pool parmesani kogusest ning pese ja poolita kirsstomatid. Sega kokku pasta, kaste, riivitud juust ja tomatid ning rebi sekka peotäis basiilikulehti ning vala kogu kupatus kergelt õliga määritud ahjuvormi. Suska pastasegu sisse poolitatud peekoniviilud ja järele jäänud ning tükkideks rebitud mozzarella. Riivi järele jäänud parmesan ja puista vormile. Kata küpsetusvorm fooliumiga ning küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit. Eemalda foolium ja küpseta veel 10-15 minutit, kuni toit on jumekamaks muutunud. Puista toidule värskeid basiilikulehti ja serveeri.