Retseptid

    Kirju majoneesikeeks

    683 1024 Felix
    VAJA LÄHEB
    Kaheksale
     
    4 muna
    200 g suhkrut
    200 g Felixi klassikalist majoneesi
    200 g jahu
    1 tl küpsetuspulbrit
    2 sl kakaopulbrit 100%
    0,5 apelsini riivitud koor
    1 tl vanillisuhkrut
    0,5 tl jahvatatud kardemoni
    100 g tumedat šokolaadi
    TEE NII
    Võta munad ja majonees umbes tund enne küpsetama asumist toatemperatuurile. Vahusta munad suhkruga, sega hulka majonees, vanillisuhkur, kardemon ja riivitud apelsinikoor ning sõelu sekka eelnevalt küpsetuspulbriga segatud jahu. Sega tainas ühtlaseks. Vala veerand kogusest eraldi nõusse ja sega kakaoga korralikult läbi. Määri ca 22 cm läbimõõduga ümmargune keeksivorm seest võiga ja puista üle riivsaiaga. Vala hele ja tume tainas vaheldumisi vormi ja küpseta 180-kraadises ahjus u 40 minutit. Lase keeksil vormis u 10 minutit jahtuda, seejärel kummuta jahutusrestile ning lase täielikult jahtuda.<br>Haki šokolaad võimalikult peeneks ja vala kaussi. Lisa  0,75 dl kuuma vett ja sega, kuni saad ühtlase vaaba. Kui segu tundub liialt paks, lisa veel veidi kuuma vett. Vala šokolaadikate jahtunud koogile, lase sellel veidi taheneda ja serveeri keeksi kohvi või teega.