Retseptid

    Krõbedad aasiapärased krevetisuupisted

    682 1024 Felix
    VAJA LÄHEB
    neljale

    4-6 riisipaberit
    300 g tooreid tiigerkrevette
    1 küüslauguküüs
    2 väikest kurki
    2 porgandit
    5 redist
    1 rohelise sibula vars
    50 g võrseid või mikrosalatilehti
    2 laimi
    1 punane tšilli
    Väike peotäis maapähkleid
    õli
    Serveerimiseks ohtralt Felixi Sweet chili kastet
    TEE NII
    Koori porgand ja lõika õhukesteks pikkadeks tikkudeks või kasuta selleks julienne’i lõikurit. Kurgi võid samamoodi ribadeks lõigata või köögiviljakoorijaga veidi laiemateks ribadeks lõigata. Viiluta redis. Haki sibul ja tšilli. Tõsta köögiviljad kaussi ja sega ühe laimi mahla, hakitud sibula, poole tšillikoguse ja vähese soolaga korralikult läbi ning jäta maitsestuma, kuni muid koostisosi ette valmistad. Rösti kuival pannil maapähklid kergelt jumekaks ja haki. Koori krevetid ja kuumuta paari minuti jooksul koos hakitud küüslaugu ja vähese õliga, kuni need on roosakad, aga kergelt veel läbi kumavad. Maitsesta kergelt soolaga ja tükelda, kuid jäta mõned krevetid ka terveks. Vala pannile sentimeetri paksuselt õli ja aja kuumaks. Tõsta õli sisse riisipaber ja lase mõne sekundi jooksul sellel krõbedaks ja õhuliseks tõmbuda. Tõsta majapidamispaberile nõrguma ja korda sama ka ülejäänud riisipaberilehtedega.Serveerimiseks murra riisipaberid neljaks või lihtsalt suupärasteks tükkideks ja tõsta vaagnale. Jaga nendele võrsed, laimimahlas marineeritud köögiviljad ja krevetid ning puista peale koriandrilehti, maapähkleid ja tšilliviile. Tripsuta saadud rikkalik vaagnatäis korralikult tšillikastmega üle ja paku seda koos järele jäänud laimist lõigatud viiludega kõrvalegi.