Neljale
https://www.felix.ee/wp-content/uploads/felix00187a-683x1024.jpg 683 1024 Felix Felix https://www.felix.ee/wp-content/uploads/felix00187a-683x1024.jpgLõhe-suvikõrvitsavardad tšillimajoneesiga
VAJA LÄHEB
500 g lõhefileed
1 tl jahvatatud ingverit
1 tl kurkumit
0,5 tl küüslaugupulbrit
1 laimi riivitud koor
1 sl meresoola
2 sl viinamarjaseemneõli
Lisaks:
1 laim
1 suvikõrvits
Veidi õli ja soola
Serveerimiseks:
Felixi tšillimajoneesi
laimiviile ja koriandrilehti
soovi korral musti seesamiseemneid

TEE NII
Sega kokku õli, kurkum, küüslaugu- ja ingveripulber ning riivitud laimikoor ja sool. Eemalda lõhefileelt nahk – selleks tõsta kala, nahk allpool, lõikelauale ja suru suurem nuga naha ja filee vahele, kuni nahk eraldub. Haara käega nahast ja sikuta, nuga samal ajal edasi surudes, kuni kala nahalt maha rullub. Lõika kala suupärasteks tükkideks, sega marinaadiga ning lase vähemalt 20 minutit maitsestuda. Tõmba suvikõrvitsast köögiviljakoorija abil pikkupidi õhukesed viilud ja viiluta laim. Sega need kergelt õliga ja maitsesta. Lüki varrastele vaheldumisi lõhetükid, sik-sakina suvikõrvits ja laimiviilud ning grilli süte kohal või ahjus grillfunktsiooni abil u 200 kraadi juures 5-10 minutit. Serveerimisel puista varrastele soovi korral musti seesamiseemneid , koriandrilehti ning paku kõrvale Felixi tšillimajoneesi. Järele jäänud suvikõrvitsa saad ära kasutada värske salati lisana.