Retseptid

    Lõhe-suvikõrvitsavardad tšillimajoneesiga

    Neljale

    683 1024 Felix
    VAJA LÄHEB
    500 g lõhefileed
    1 tl jahvatatud ingverit
    1 tl kurkumit
    0,5 tl küüslaugupulbrit
    1 laimi riivitud koor
    1 sl meresoola
    2 sl viinamarjaseemneõli
    Lisaks:
    1 laim
    1 suvikõrvits
    Veidi õli ja soola

    Serveerimiseks:
    Felixi tšillimajoneesi
    laimiviile ja koriandrilehti
    soovi korral musti seesamiseemneid
    TEE NII
    Sega kokku õli, kurkum, küüslaugu- ja ingveripulber ning riivitud laimikoor  ja sool. Eemalda lõhefileelt nahk – selleks tõsta kala, nahk allpool, lõikelauale ja suru suurem nuga naha ja filee vahele, kuni nahk eraldub. Haara käega nahast ja sikuta, nuga samal ajal edasi surudes, kuni kala nahalt maha rullub. Lõika kala suupärasteks tükkideks, sega marinaadiga ning lase vähemalt 20 minutit maitsestuda. Tõmba suvikõrvitsast köögiviljakoorija abil pikkupidi õhukesed viilud ja viiluta laim. Sega need kergelt õliga ja maitsesta. Lüki varrastele vaheldumisi lõhetükid, sik-sakina suvikõrvits ja laimiviilud ning grilli süte kohal või ahjus grillfunktsiooni abil u 200 kraadi juures 5-10 minutit. Serveerimisel puista varrastele soovi korral musti seesamiseemneid , koriandrilehti ning paku kõrvale Felixi tšillimajoneesi. Järele jäänud suvikõrvitsa saad ära kasutada värske salati lisana.