Retseptid

    Mangokana köögiviljadega

    684 1024 Felix
    VAJA LÄHEB
    Neljale

    2 kanafileed
    1 purk Felixi mangokastet
    1 punane paprika
    200 g brokoliõisikuid
    1 mango
    2 rohelise sibula vart
    1 sl riivitud ingverit
    1 küüslauguküüs

    Soovi korral lisaks 0,5 – 1 hakitud punane tšillipipar ja u 50 g suhkruhernekaunu
    Praadimiseks veidi õli
    serveerimiseks keedetud riisi
    TEE NII
    Tõsta kanafilee külmikust toatemperatuurile umbkaudu pool tundi enne kuumutama asumist. Haki sibulavarte alumine heledam osa ja küüslauk ning tšilli (kui seda kasutad). Tükelda paprika ja suhkruhernekaunad ning  lõika mango toekamateks kuubikuteks. Lõika kanafilee paari-kolmesentimeetrise läbimõõduga tükkideks ja maitsesta kergelt soolaga.

    Kuumuta suurem pann või vokkpann ja lisa õli. Pruunista kanafileetükid minuti- paari jooksul igalt küljelt ja eemalda pannilt. Samale pannile tõsta riivitud ingver, hakitud küüsluguküüs ja hakitud rohelise sibila alumine heledam osa. Kuumuta segades kiirelt minuti jagu, lisa paprika, brokoli ja herned, ning kuumuta segades kuumal pannil veel minutike-paar. Ära lase köögiviljadel täielikult pehmeneda, vaid jäta need pigem veidi krõmpsuks. Lisa kana ja mangokaste, kuumuta läbi ja viimasena sega sekka tükeldatud mangokuubikud. Serveeri koos keedetud riisiga, peale puista hakitud rohelist sibulat ja soovi korral lisa ka tšilliviile.