Selle pikkpoisi salajaseks koostisosaks on Felixi ketšup, mis annab roale mõnusalt magushapuka ja tomatise maitse!
https://www.felix.ee/wp-content/uploads/pidulik-pikkpoiss.jpg 599 900 Felix Felix https://www.felix.ee/wp-content/uploads/pidulik-pikkpoiss.jpgPidulik pikkpoiss
VAJA LÄHEB
Kuuele kuni kaheksale
u 10 viilu õhukest toorsuitsupeekonit
500 g veisehakkliha
250 g seahakkliha
1 sibul
2 küüslauguküünt
2 muna
1 dl Felixi tomatiketšupit
50 g riivitud parmesani
1-2 konservpaprikat
3 sl hakitud peterselli
1 sl hakitud rosmariini
1 tl kuivatatud punet
näpuotsaga tšillipulbrit
0,75 dl riisijahu
1 tl soola
Veidi õli vormi määrimiseks

TEE NII
Määri 25 cm pikkune keeksivorm kergelt õliga. Lao vormi kitsama osaga ristipidi üksteise kõrvale peekoniviilud ja jäta peekoniviilude pikad otsad esialgu üle vormi äärte rippu. Koori ja tükelda kergelt sibul ning küüslauguküüned ja töötle saumikseri abil püreeks. Lisa hakklihad, ketšup, munad, riivitud parmesan, riisijahu, hakitud värsked ürdid, pune ja sool-tšilli. Haki konservpaprika(d) väikesteks kuubikuteks ja lisa ka need. Sega kogu mass käte abil, tõsta keeksivormi peekoniviiludele ja suru ühtlaselt vormi. Tõsta üle ääre rippuvad peekoniotsad üle sisu. Küpseta 200-kraadises ahjus 45 minutit, seejärel kummuta vorm küpsetuspaberiga kaetud ajuplaadile, tõsta kuumus 225-kraadini ning küpseta grillfunktsiooni abil peekon u 10 minuti jooksul pealt krõbedaks. Tõsta vaagnale, lisa soovi korral mõned rosmariinioksad ja serveeri.