Retseptid

    Risotto napoletana ja krevettidega

    819 1024 Felix
    VAJA LÄHEB
    Kogus: 3-le

    250 g Arborio või muud risotto riisi
    360 g Felixi Napoletana kastet
    300 g sulatatud suuri krevette
    650 ml kuuma puljongit
    1 väiksem sibul
    2 spl võid
    50 g parmesani
    maitse järgi soola ja pipart
    TEE NII
    Tupsuta krevetid majapidamispaberiga kuivaks ning prae kuumal pannil ca 3-4 min kuni krevetid on mõlemalt poolt kenasti kuldsed. Maitsesta soolaga ning tõsta hetkeks kõrvale. Sulata potis või ja kuumuta selle sees peenelt hakitud sibul klaasjaks, ca 2-3 minutit. Lisa riis ning kuumuta pidevalt segades paar minutit, kuni riis on  kogu või endasse imanud ja riisiterad läbikumavad. Lisa 1/3 kuumast puljongist ning Felixi kaste. Kui riis on vedeliku endasse imanud, siis hakka puljongit 1 kulbi kaupa juurde lisama, samal ajal tihedalt risottot segades. Lisa uus kulbitäis puljongit alles siis, kui riis on puljongi endasse imanud. Selline samm sammu haaval vedeliku lisamine ongi risotto valmistamise juures kõige olulisem samm, et eralduks tärklist ning risotto tuleks mõnusalt kreemine. Jätka puljongi lisamist kuni riis al dente ehk kergelt nätske. Selleks kulub kokku ca 20 minutit. Lisa juurde ka krevetid, riivitud parmesan, sega läbi ning serveeri koheselt.