Retseptid

    Sealihašašlõkk granaatõuna ja adžikaga

    682 1024 Felix
    VAJA LÄHEB
    neljale

    1 kg sea kaelakarbonaadi
    3 sibulat
    1 küüslauguküüs
    2 sl Felixi adžikat
    0,5 dl õli
    1,5 dl granaatõunamahla
    1 sl meresoola

    Salat:
    200 g kirsstomateid
    200 g arbuusi
    2 väikest kurki
    Väike peotäis granaatõunaseemneid
    1 roheline sibulavars
    Soola, pipart
    TEE NII
    Lõika sealiha u 50 g tükkideks, viiluta sibulad ja küüsluguküüs ning sega kõik šašlõki komponendid korralikult läbi. Kata nõu ja jäta liha vähemalt 12 tunniks külmikusse maitsestuma. 1 h enne grillima asumist võta liha külmikust. Lüki lihatükid vaheldumisi sibulaviiludega varrastele ja grilli hõõguvate süte kohal, soovitavalt kaane all u 25 minutit, vahepeal vardaid keerates. Salati valmistamiseks lõika arbuus kuubikuteks, tükelda kurgid ja tomatid, maitsesta ja sega hakitud sibulaga. Puista peale granaatõunaseemned ja serveeri koos šašlõki ja adžikaga.