Retseptid

    Sinepi ja meega sea sisefilee koos rooskapsaste, kartulite ja koorese sinepikastmega

    684 1024 Felix
    VAJA LÄHEB
    Kolmele kuni neljale
     
    1 sea sisefilee (u 650g)
    600 g kartuleid
    400 g rooskapsaid
    3 sl Felixi Julget või Malbet sinepit
    1 sl mett
    1 küüslauguküüs
    1 tl riivitud sidrunikoort ja 1 sl sidrunimahla
    0,5 dl kuiva valget veini
    2 dl vahukoort
    2 sl hakitud rosmariinilehti + mõned lehed serveerimiseks
    Soola, pipart
    Võid ja õli praadimiseks-küpsetamiseks
    TEE NII
    Sega kausis kokku sinep, mesi, sidrunimahl ja-koor ning 1 sl hakitud rosmariini. Pressi küüslaugupressi abil sekka küüslauk ja maitsesta segu soola-pipraga. Puhasta ja poolita rooskapsad. Poolita või tükelda kartulid, vala keevasse vette ning keeda 8-10 minutit, kuni need on poolpehmed. Vala ahjupannile, lisa soola, veidi õli ja rosmariini ning pane 200-kraadisesse ahju 10 minutiks küpsema. Samal ajal maitsesta filee kergelt soolaga ja seo kööginööri abil tihkeks pambuks kokku – nii saad hiljem mahlase ja ühtlaselt küpsenud liha. Kuumuta pannil killuke võid ja pruunista filee kiirelt igalt küljelt. Sega kapsad 1 sl sinepiseguga, tõsta umbes samapalju kastme jaoks kõrvale ja ülejäänud seguga määri kokku seafilee. Tõsta filee ja kapsad kartulite juurde ja küpseta koos ahju keskmises osas veel u 20 minutit, kuni liha on pruunistunud. Kontrolli 15 minuti möödudes, liha väljanägemist ja tõsta vajadusel rest viimaseks viieks minutiks ülespoole küttekehale lähemale. Kastme valmistamiseks kuumuta samal pannil, millel fileed pruunistasid vein ja lase sellel veidi aurustuda, lisa koor ja lase keema tõusta, lõpuks lisa kõrvale pandud supilusikatäis sinepi-meesegu ja keeda segades minuti jagu või kuni kaste on paksenenud. Maitse ja lisa vajadusel soola või sinepit. Kui liha on valmis, lase sellel enne lahti lõikamist u 5 minutit puhata, seejärel serveeri koos kartulite, kapsaste ja sinepise koorekastmega. Peale puista värskeid rosmariinilehti.