Mõnusa piparmündimaitsega mahlane šokolaadikook on oma nimest ja välimusest hoolimata üsna vähese rasvasisaldusega.
https://www.felix.ee/wp-content/uploads/piparmsokkook-900x1024.jpg 900 1024 Felix Felix https://www.felix.ee/wp-content/uploads/piparmsokkook-900x1024.jpgŠokolaadi-piparmündikook
VAJA LÄHEB
(10 inimesele)Põhjad:
1,5 dl kakaopulbrit
2,5 dl suhkrut
5 dl jahu
2 tl soodat
soola
2,5 dl vett
2,5 dl Felixi Klassikalist majoneesi
1 tl vaniljesuhkrutVahele:
150 g piparmünditäidisega tume šokolaadi
Glasuur:
6 spl kakaopulbrit
2 dl suhkrut
1 dl piima
80 g Vilma küpsetsmagariini
1 tl vaniljesuhkrut
TEE NII
Põhjad: sõelu jahu, lisa sooda, sool, suhkur ja kakaopulber. Lisa majonees, vaniljesuhkur ja vesi. Sega hästi läbi. Jaga taigen kahte võiga määritud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 25 minutit 175 kraadi juures, Keera ahjul kuumus maha, võta põhjad ahjust ja lase jahtuda 10 minutit vormis.
Laota šokolaad ühele põhjale ja tõsta see sooja ahju, lase 3-5 minutit sulada. Võta ahjust, vajadusel määri noaga sokolaadikiht ühtlaseks, tõsta teine põhi peale, lase koos jahtuda.
Glasuuri valmistamiseks sega kakaopulber, suhkur, piim ja või keedunõus. Lase segu keema (pidevalt segades), vähenda kuumust ja kuumuta veel 3 minutit. Võta pliidilt, lase 3 minutit jahtuda, lisa vaniljesuhkur. Määri jahtunud koogile.