Retseptid

    Šokolaadi-piparmündikook

    Mõnusa piparmündimaitsega mahlane šokolaadikook on oma nimest ja välimusest hoolimata üsna vähese rasvasisaldusega.

    900 1024 Felix
    VAJA LÄHEB

    (10 inimesele)

    Põhjad: 
    1,5 dl kakaopulbrit
    2,5 dl suhkrut
    5 dl jahu
    2 tl soodat
    soola
    2,5 dl vett
    2,5 dl Felixi Klassikalist majoneesi 
    1 tl vaniljesuhkrut

    Vahele: 
    150 g piparmünditäidisega tume šokolaadi
    Glasuur:
    6 spl kakaopulbrit
    2 dl suhkrut
    1 dl piima
    80 g Vilma küpsetsmagariini
    1 tl vaniljesuhkrut

    TEE NII

    Põhjad: sõelu jahu, lisa sooda, sool, suhkur ja kakaopulber. Lisa majonees, vaniljesuhkur ja vesi. Sega hästi läbi. Jaga taigen kahte võiga määritud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 25 minutit 175 kraadi juures, Keera ahjul kuumus maha, võta põhjad ahjust ja lase jahtuda 10 minutit vormis.
    Laota šokolaad ühele põhjale ja tõsta see sooja ahju, lase 3-5 minutit sulada. Võta ahjust, vajadusel määri noaga sokolaadikiht ühtlaseks, tõsta teine põhi peale, lase koos jahtuda.
    Glasuuri valmistamiseks sega kakaopulber, suhkur, piim ja või keedunõus. Lase segu keema (pidevalt segades), vähenda kuumust ja kuumuta veel 3 minutit. Võta pliidilt, lase 3 minutit jahtuda, lisa vaniljesuhkur. Määri jahtunud koogile.