Retseptid

    Tomatine hakklihakaste spagettkõrvitsaga

    683 1024 Felix
    VAJA LÄHEB
    Kahele kuni neljale

    300 g veisehakkliha
    1 sibul
    2 küüslauguküünt
    1 väiksem porgand
    1 peenem sellerivars
    50 g peekonit
    400 g Felix tomatipüreed
    1,5 dl punast veini
    1 loorberileht
    1 tl kuivatatud punet
    1 sl hakitud rosmariini
    1 sl palsamiäädikat
    Maitsestamiseks soola, musta pipart ja veidi suhkrut
    1 spagettkõrvits, veidi oliiviõli ja u 30 g riivitud parmesani või lihtsalt keedetud spagette ja veidi parmesani
    TEE NII

    Haki sibul ja küüslauk peeneks ning lõika porgand ja seller võimalikult väikesteks kuubikuteks. Tükelda ka peekon ja pruunista see sügavama panni põhjas. Lisa sibul, porgand ja seller ning kuumuta segades u 8 minuti jooksul, kuni köögiviljad on pehmenenud. Lisa küüslauk ja hakkliha ning lase viimasel pruunistuda, ise samal ajal segades. Lisa vein, tomatipüree, äädikas, sool, pipar ja ürdid ning lase kastmel kaane all vaikselt vähemalt tunni jagu podiseda. Võid aga panni tulele unustada lausa paariks tunniks. Vahepeal sega kastet ja lisa vajadusel veidi vett. Maitse valmis kastet ja maitsesta vajadusel veel veidi. Ära unusta ka suhkrut, mis tasakaalustab happesust.

    Võid serveerida kastet spagettidega, aga proovi ka spagettkõrvitsaga versiooni. Selleks poolita kõrvits ja puhasta seemnetest. Nirista kõrvitsapoolikutele veidi oliiviõli ja maitsesta soolaga. Tõsta mõlemad kõrvitsapooled, lõikepind allpool, küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja suska kahvliga koore sisse mõned augud, et kõrvits paremini küpseks. Pista kõrvits 180-kraadise kuumuse juures ahju nii 30-40 minutiks küpsema. Valmis kõrvitsasisu tõmba kahvli abil kiududeks, sega kastmega, puista peale parmesani ja naudi kohe või küpseta veel 10-15 minutit ahjus, kuni juust on  sulanud.

    Hea nipp! Valmista kastet kohe topeltkoguse jagu ja naudi ühel päeval koos pastaga ja ülejäänu kasuta spagettkõrvitsa täidisena näiteks järgmisel päeval!