Neljale
(sobib ka veganitele)
Tomatine köögivilja-läätsesupp
VAJA LÄHEB
1 porgand
1 sellerivars
1 sibul
1 paprika
1 maguskartul
2 küüslauguküünt
0,5 dl punaseid läätsi
390 g Felixi Tomatipüreed basiilikuga või Felixi Tomatipüreed
7 dl vett või köögiviljapuljongit
1 loorberileht
0,5 tl kuivatatud tüümiani
Soovi korral peotäis spinatilehti
1 sl oliiviõli

TEE NII
Koori sibul, küüslauk, porgand ja maguskartul, haki kõik köögiviljad väiksemateks tükkideks. Kuumuta poti põhjas õli ja kuumuta sibulat ja sellerit paari minuti jooksul, kuni need on pisut pehmenenud, lisa ülejäänud köögiviljad ja maitsetaimed ja kuumuta veel veidi. Lisa eelnevalt loputatud ja kurnatud läätsed ja vesi/puljong ning keeda 10 minutit. Lisa tomatipüree ja keeda veel 10-15 minutit või kuni läätsed-köögiviljad on parajalt pehmed. Maitsesta vajadusel ja sega supi sisse soovi korral veel peotäis spinatilehti. Serveeri.