Retseptid

    Veiseburger koduste ahju-“friikatega”

    Kahele

    683 1024 Felix
    VAJA LÄHEB
    Burger:
    2 hamburgerikuklit
    300 g veisehakkliha
    1 tl küüslauguküüs
    2 sl hakitud värsket peterselli ja murulauku
    2 viilu juustu
    4 sl Felixi burgerikastet
    Soola, pipart
    Lisaks: viilutatud punast sibulat, värsket salatit, võileivakurgi viile (nt. Põltsamaa)

    Krõbedad ahjukartulid:
    500 g suuremaid värskeid kartuleid
    1 tl küüslaugupulbrit
    2 sl oliiviõli
    Soola, pipart
    Värsket tilli
    Serveerimiseks Felixi kartulikastet
    TEE NII
    Lõika puhastatud, kuid koorimata kartulid pikkadeks, paarisentimeetrise läbimõõduga sektoriteks ning vala potti. Aja keedukannus vesi keema ja vala kuum vesi kartulitele. Maitsesta vesi kergelt soolaga ja keeda kartuleid u 10 minutit, kuni need on peaaegu pehmed. Selline eelkeetmine aitab saada eriti krõbedad ahjukartulid. Kurna kartulid sõelal ja vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Sega läbi õli, soola ja küüslaugupulbriga ning küpseta 220-kraadises ahjus 30-40 minutit, kuni need on kenad ja kuldpruunid. Valmis kartulite puista soovi korral veidi musta pipart ja hakitud värsket tilli.
    Samal ajal kui kartulid küpsevad, valmista burgerid. Selleks sega hakkliha riivitud või läbi küüslaugupressi surutud küüslauguga (võid ka siin soovi korral kasutada hoopis u 0,5 tl jagu küüslugupulbrit). Lisa hakitud ürdid, sool, pipar ja sega käte abil hoolega läbi. Patsuta valmis kaks ühesuurust kotletti, mis oleksid läbimõõdult veidi suuremad kui burgerikuklid. Küpseta kas grillil või pannil mõlemalt poolt u 2 minuti jooksul või kuni kotlet on valmis moega, kuid katsudes kergelt vetrub, aseta kotlettidele juustuviilud ja lase fooliumi all neil veel paar minutit puhata. Soojenda samal ajal burgerikuklid , määri nii ülemisele kui alumisele kuklipoolele burgerikaste, aseta alumisele kuklile kotlet, sellele kurgilõigud ja sibulaviilud, siis salatileht ja kata pealmise kuklipoolega. Juurde serveeri kartulikastmega ahjukartuleid.