Retseptid

    Vürtsikad ja tomatised hommikumunad

    Neljale

    1024 812 Felix
    VAJA LÄHEB
    4 muna
    390 g Felixi Tomatipüreed
    1 purk konservkikerherneid  või  u 250g keedetud kikerherneid
    1 paprika
    1 punane sibul
    2 küüslauguküünt
    peotäis lehtkapsalehti
    0,5 -1 punane tšilli
    1 sl oliiviõli
    hakitud peterselli või koriandrilehti
     
    Maitseained:
    1 sl punast veiniäädikat
    1 loorberileht
    1 tl kurkumit
    0,5 tl vürtsköömneid
    TEE NII
    Kuumuta pannil õlis hakitud sibulat u 3 minutit, kuni see on pehmenenud. Lisa hakitud küüslauguküüned ja peeneteks ribadeks lõigatud paprika, seemnetest puhastatud ja hakitud tšilli ning kurkum, loorber ja vürtsköömned. Lisa sorts vett, kata pann kaanega ja lase u 5 minutit vaikselt podiseda, kuni paprika on pehmenenud. Lisa nüüd, äädikas, kikerherned ja tomatipüree ning vajadusel tasakaalustamiseks näpuotsaga suhkrut. Kuumuta 10 minuti jagu, vajadusel lisa veidi vett. Lõpuks sega hulka eelnevalt tugevamatest rootsudest puhastatud lehtkapsas, sega ja tee supilusiga segu sisse neli süvendit. Löö igaühe sisse muna, kata pann kaanega ja kuumuta, kuni munad on parajalt tahenenud.  Serveerimisel puista peale hakitud peterselli või koriandrit ja paku kõrvale näiteks juuretisesaia või tumedamat ciabattat.