Neljale
https://www.felix.ee/wp-content/uploads/Vürtsikad-ja-tomatised-hommikumunad-1024x812.jpg 1024 812 Felix Felix https://www.felix.ee/wp-content/uploads/Vürtsikad-ja-tomatised-hommikumunad-1024x812.jpgVürtsikad ja tomatised hommikumunad
VAJA LÄHEB
4 muna
390 g Felixi Tomatipüreed
1 purk konservkikerherneid või u 250g keedetud kikerherneid
1 paprika
1 punane sibul
2 küüslauguküünt
peotäis lehtkapsalehti
0,5 -1 punane tšilli
1 sl oliiviõli
hakitud peterselli või koriandrilehti
Maitseained:
1 sl punast veiniäädikat
1 loorberileht
1 tl kurkumit
0,5 tl vürtsköömneid

TEE NII
Kuumuta pannil õlis hakitud sibulat u 3 minutit, kuni see on pehmenenud. Lisa hakitud küüslauguküüned ja peeneteks ribadeks lõigatud paprika, seemnetest puhastatud ja hakitud tšilli ning kurkum, loorber ja vürtsköömned. Lisa sorts vett, kata pann kaanega ja lase u 5 minutit vaikselt podiseda, kuni paprika on pehmenenud. Lisa nüüd, äädikas, kikerherned ja tomatipüree ning vajadusel tasakaalustamiseks näpuotsaga suhkrut. Kuumuta 10 minuti jagu, vajadusel lisa veidi vett. Lõpuks sega hulka eelnevalt tugevamatest rootsudest puhastatud lehtkapsas, sega ja tee supilusiga segu sisse neli süvendit. Löö igaühe sisse muna, kata pann kaanega ja kuumuta, kuni munad on parajalt tahenenud. Serveerimisel puista peale hakitud peterselli või koriandrit ja paku kõrvale näiteks juuretisesaia või tumedamat ciabattat.